Ihlamur un faydaları saymakla bitmiyor

Resim
Ihlamur   ·          Öksürüğe iyi gelir ·          Gribe ve nezleye iyi gelir ·          İshal tedavisinde kullanılır ·          Kan basıncını düşürür ·          Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır ·          Damar sertliğine karşı kullanılır ·          Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar ·          Kas spazmlarını giderir ·          Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır ·          Boğaz ağrısını alır ·          Hazımsızlığa iyi gelir ·          Çarpıntıyı giderir ·          Toksinlerin atılmasına yardımcı olur Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır? Ihlamur çayı hazırlarken bardak başına bir çay kaşığı tepeleme kurutulmuş ıhlamur ölçüsünü kullanabilirsiniz. Ihlamuru suyla birlikte kaynatmayın. Önce suyu kaynatın ve önceden ıhlamur koyduğunuz demliğe kaynamış suyu boşaltıp ağzını kapatın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Yemeklerden sonra günde 3 kere ıhlamur çayı içebilirsiniz.

PEYNİRLİ MAYALI POĞAÇA

PEYNİRLİ MAYALI POĞAÇA

Malzemesi


·         1 su bardağı eritilmiş margarin
·         ½  su badağı sıvıyağ
·         20 gr yaş maya
·         1 su bardağı yoğurt
·         1 yumurta akı
·         ½ su bardağı ılık su
·         4.5 su bardağı un

İç   Malzemesi

·         250 gr beyaz peynir
·         Yarım demet  dereotu
·         5,6 dal maydanoz

Üzeri için

·         1 yumurta sarısı
·         2 çorba kaşığı susam veya çörek otu

YAPILIŞI

1.     Mayayı yarım su bardağı ılık suda eritin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Mayalı su, yoğurt, yumurta akı, sıvıyağ ve eritilmiş margarini ilave edip karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp kabarıncaya kadar ılık ortamda 25-30 dakika kadar bekletin.
2.     Peyniri ufalayın. Dereotu ve maydanozu yıkayıp kıyın. Peynirle karıştırın. Hazırladığınız hamuru unlanmış zemine alıp oklava ile bir parmak kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesin. Ortasına peynirli malzemeden yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını çatalın ucuyla bastırın.
3.     Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve susam veya çörek otunu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ciğer Tava Unsuz

Çubuk Kebabı

Omlet