ARNAVUT CİĞERİ

MALZEME


  • 1 koyun ciğeri
  • yarım su bardağı un
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı acı kırmızı biber
  • tuz
  • 2 baş soğan
  • yarım demet maydanoz

YAPILIŞI

Karaciğerin ince zarı soyulur, sinirli kısımları çıkarılır ve fındık büyüklüğünde doğranır, bir kaseye konur ve kırmızı biber serpilerek iyice karıştırılır. yarım saat dinlendirilir ve una bulanır. üzerindeki fazla un bir elek yardımıyla alınır. Zeytinyağı bir tavada kızdırılır ve birer avuç ciğer kızgın yağa atılarak 1 dakika pişmesi sağlanarak , fazla yağının alınması için havlu kağıda alınır, daha sonra servis tabağına alınarak tuz serpilir. Tavadaki yağın üçte biri alınır ve kırmızı acı biber karıştırılarak ciğerin üzerine dökülür. Bu arada, yarım ay biçiminde ve ince doğranmış soğanlar tuzla ovularak yıkanır ve suyu süzülür, ince doğranmış maydanozla karıştırılarak servis tabağının yanına konur. Afiyet olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ciğer Tava Unsuz