Çubuk Kebabı

MALZEMELER


  • 500 gr. Kuzu Kuşbaşı
  • 4 adet patates
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet kutu soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
SOS İÇİN

  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşilbiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
YAPILIŞI

Kuşbaşı eti, patlıcanı, patatesi doğrayın, soğanı 4'e bölüp cam kaba koyun. Karabiber tuz atıp karıştırın. Çöp şişlere et, patlıcan, patates ve soğanı sırasıyla dizip kızgın yağda kızartın. Tencerede kalan ya salçayı, döğülmüş sarımsak ve sıvı yağ koyup karıştırın. Nar ekşisi, kekik, doğranmış domates, yeşil biber ekleyip çöp şişleri tekrar tencereye yerleştirin. Üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup kısık ateşte 35 Dakika pişirin. Lavaş ekmeğinin üstüne çöp şişleri sosuyla birlikte koyun.Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ciğer Tava Unsuz