Ihlamur un faydaları saymakla bitmiyor

Resim
Ihlamur   ·          Öksürüğe iyi gelir ·          Gribe ve nezleye iyi gelir ·          İshal tedavisinde kullanılır ·          Kan basıncını düşürür ·          Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır ·          Damar sertliğine karşı kullanılır ·          Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar ·          Kas spazmlarını giderir ·          Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır ·          Boğaz ağrısını alır ·          Hazımsızlığa iyi gelir ·          Çarpıntıyı giderir ·          Toksinlerin atılmasına yardımcı olur Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır? Ihlamur çayı hazırlarken bardak başına bir çay kaşığı tepeleme kurutulmuş ıhlamur ölçüsünü kullanabilirsiniz. Ihlamuru suyla birlikte kaynatmayın. Önce suyu kaynatın ve önceden ıhlamur koyduğunuz demliğe kaynamış suyu boşaltıp ağzını kapatın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Yemeklerden sonra günde 3 kere ıhlamur çayı içebilirsiniz.

CABA GÜVECİ

MALZEMELER


  • 500 gr. kuzu kuşbaşı
  • 8 diş sarımsak
  • 4 adet taze sarımsak sapı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
HAZIRLAMA


Eti yıkayıp süzün. Toprak tavaya koyun, tereyağı ilave edip kapağı kapatın. Kısık ateşte et suyunu çekene kadar pişirin. Üstüne doğranmış taze sarımsak sapı, 8 diş sarımsak, karabiber ve tuz koyun. Kapağı kapatın. 20 dakika pişmesini sağlayın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ciğer Tava Unsuz

Çubuk Kebabı

Omlet