Ihlamur un faydaları saymakla bitmiyor

Resim
Ihlamur   ·          Öksürüğe iyi gelir ·          Gribe ve nezleye iyi gelir ·          İshal tedavisinde kullanılır ·          Kan basıncını düşürür ·          Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır ·          Damar sertliğine karşı kullanılır ·          Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar ·          Kas spazmlarını giderir ·          Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır ·          Boğaz ağrısını alır ·          Hazımsızlığa iyi gelir ·          Çarpıntıyı giderir ·          Toksinlerin atılmasına yardımcı olur Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır? Ihlamur çayı hazırlarken bardak başına bir çay kaşığı tepeleme kurutulmuş ıhlamur ölçüsünü kullanabilirsiniz. Ihlamuru suyla birlikte kaynatmayın. Önce suyu kaynatın ve önceden ıhlamur koyduğunuz demliğe kaynamış suyu boşaltıp ağzını kapatın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Yemeklerden sonra günde 3 kere ıhlamur çayı içebilirsiniz.

GÜVEÇTE PATLICAN

GÜVEÇ-PATLICANLI MEFTUNE

8 kişilik
Hazırlama süresi :  20 dakika
Pişirme süresi :  90 dakika

Malzemeler
·         500gr kuzu kuşbaşı
·         8 adet patlıcan
·         6 adet domates
·         6 adet yeşilbiber
·         2 adet kırmızıbiber
·         20 adet sarımsak
·         2 adet kuru soğan
·         2 yemek kaşığı  tereyağı
·         Karabiber
·         Tuz


Hazırlama

           Patlıcanları çizgili olarak soyup parmak şeklinde doğrayın. Bol tuzlu suda bekletin. Bir kabın içinde etleri, halka şeklinde doğranmış soğanları, tuzu, karabiberi iyice karıştırın. Üzerine kabukları soyulmuş domatesleri, çekirdekleri  alınmış yeşil ve kırmızıbiberi doğrayın. 20 diş sarımsağı ilave edin. Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın ve diğer malzemelerin içine karıştırın. Tüm malzemeyi toprak güvece yerleştirin. Üzerine tereyağı veya  4 kaşık zeytinyağı atıp, güvecin kapağını kapatmadan pişirme kağıdı ile iyice sarin ve kapağı kapatın. Çok kısık ateşte 90 dakika pişirin. Sofraya getirirken toprak güveci büyükçe bir servis tabağına ters çevirip servis yapın.  Afiyet olsun.

Patlı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ciğer Tava Unsuz

Çubuk Kebabı

Ihlamur un faydaları saymakla bitmiyor