Ihlamur un faydaları saymakla bitmiyor

Resim
Ihlamur   ·          Öksürüğe iyi gelir ·          Gribe ve nezleye iyi gelir ·          İshal tedavisinde kullanılır ·          Kan basıncını düşürür ·          Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır ·          Damar sertliğine karşı kullanılır ·          Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar ·          Kas spazmlarını giderir ·          Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır ·          Boğaz ağrısını alır ·          Hazımsızlığa iyi gelir ·          Çarpıntıyı giderir ·          Toksinlerin atılmasına yardımcı olur Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır? Ihlamur çayı hazırlarken bardak başına bir çay kaşığı tepeleme kurutulmuş ıhlamur ölçüsünü kullanabilirsiniz. Ihlamuru suyla birlikte kaynatmayın. Önce suyu kaynatın ve önceden ıhlamur koyduğunuz demliğe kaynamış suyu boşaltıp ağzını kapatın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Yemeklerden sonra günde 3 kere ıhlamur çayı içebilirsiniz.

Biryan - Etli Pilav

BİRYAN


MALZEME

·         Yarım kilo iri doğranmış dana eti
·         2 adet kuru soğan
·         1 su bardağı pirinç
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         Karabiber
·         Tuz


HAZIRLAMA


Pirinci yıkayıp, ılık suda bekletin. Tencerede ince kıyılmış soğanla birlikte eti kavurun.et suyunu bırakıp çekince karabiber, tuz, ve 3 bardak su ilave edin. Et pişince önce suyu süzülmüş pirinci borcama  yayın. Üstüne eti boca edin. Pirincin etle karışmasını sağladıktan sonra 150 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Tereyağını ve zeytinyağını  kızdırın, pilavın üstüne döküp servis yapın.  Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ciğer Tava Unsuz

Çubuk Kebabı

Ihlamur un faydaları saymakla bitmiyor