Biryan - Etli Pilav

BİRYAN


MALZEME

·         Yarım kilo iri doğranmış dana eti
·         2 adet kuru soğan
·         1 su bardağı pirinç
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         Karabiber
·         Tuz


HAZIRLAMA


Pirinci yıkayıp, ılık suda bekletin. Tencerede ince kıyılmış soğanla birlikte eti kavurun.et suyunu bırakıp çekince karabiber, tuz, ve 3 bardak su ilave edin. Et pişince önce suyu süzülmüş pirinci borcama  yayın. Üstüne eti boca edin. Pirincin etle karışmasını sağladıktan sonra 150 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Tereyağını ve zeytinyağını  kızdırın, pilavın üstüne döküp servis yapın.  Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ciğer Tava Unsuz