Ihlamur un faydaları saymakla bitmiyor

Resim
Ihlamur   ·          Öksürüğe iyi gelir ·          Gribe ve nezleye iyi gelir ·          İshal tedavisinde kullanılır ·          Kan basıncını düşürür ·          Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır ·          Damar sertliğine karşı kullanılır ·          Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar ·          Kas spazmlarını giderir ·          Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır ·          Boğaz ağrısını alır ·          Hazımsızlığa iyi gelir ·          Çarpıntıyı giderir ·          Toksinlerin atılmasına yardımcı olur Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır? Ihlamur çayı hazırlarken bardak başına bir çay kaşığı tepeleme kurutulmuş ıhlamur ölçüsünü kullanabilirsiniz. Ihlamuru suyla birlikte kaynatmayın. Önce suyu kaynatın ve önceden ıhlamur koyduğunuz demliğe kaynamış suyu boşaltıp ağzını kapatın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Yemeklerden sonra günde 3 kere ıhlamur çayı içebilirsiniz.

Kokereç Keyfi

MALZEMELER


  • 1 paket kokoreç (2 kişilik)
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Tuz


HAZIRLAMA

Büyük marketlerde bulabileceğiniz rulo kokoreçi, yarım parmak kalınlığında doğrayın. Teflon tavanızın  altını yakın ve tavanın ısınmasını sağlayın. Doğramış olduğunuz kokoreci tavaya atın rengi dönene kadar karıştırın ( yaklaşık 4 dakika ) ve yağını dökün 1 dakika daha tavada çevirin ve tavanın altını kapatın. Üzerine pul biber, kekik ve tuzu atın. İster lavaş ile isterseniz ekmek arası. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ciğer Tava Unsuz

Çubuk Kebabı

Omlet