Ihlamur un faydaları saymakla bitmiyor

Resim
Ihlamur   ·          Öksürüğe iyi gelir ·          Gribe ve nezleye iyi gelir ·          İshal tedavisinde kullanılır ·          Kan basıncını düşürür ·          Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır ·          Damar sertliğine karşı kullanılır ·          Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar ·          Kas spazmlarını giderir ·          Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır ·          Boğaz ağrısını alır ·          Hazımsızlığa iyi gelir ·          Çarpıntıyı giderir ·          Toksinlerin atılmasına yardımcı olur Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır? Ihlamur çayı hazırlarken bardak başına bir çay kaşığı tepeleme kurutulmuş ıhlamur ölçüsünü kullanabilirsiniz. Ihlamuru suyla birlikte kaynatmayın. Önce suyu kaynatın ve önceden ıhlamur koyduğunuz demliğe kaynamış suyu boşaltıp ağzını kapatın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Yemeklerden sonra günde 3 kere ıhlamur çayı içebilirsiniz.

Ayva Reçeli

MALZEME



        4 adet orta boy ayva ( 1 kg)
·         1 kg   toz şeker
·         4 Bardak su
·         Yarım limon suyu



YAPILIŞI

Ayvalar kabukları soyulduktan sonra, kalın delikli rendeyle veya robot yardımıyla rendelenir. Rendelenmiş ayvalar 4 bardak suya atılır  5 dakika kaynatılarak haşlanır.
Ayvalar haşlandıktan sonra ayva çekirdekleri renk vermesi için içine atılır toz şeker katılır ve karıştırılarak eritilir. Şeker eridikten sonra koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
Reçel kıvamını alınca 2 çorba kaşığı limon suyu katılır ve karışımın her tarafına yayılması sağlanır. Bir taşım kaynatılıp ateşten indirilir.

Reçel  soğuyana  kadar kapak kapatılmaz. Soğuyan reçel cam kavanozlarda serin yerde muhafaza edilir. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ciğer Tava Unsuz

Çubuk Kebabı

Omlet