Ayva Reçeli

MALZEME



        4 adet orta boy ayva ( 1 kg)
·         1 kg   toz şeker
·         4 Bardak su
·         Yarım limon suyu



YAPILIŞI

Ayvalar kabukları soyulduktan sonra, kalın delikli rendeyle veya robot yardımıyla rendelenir. Rendelenmiş ayvalar 4 bardak suya atılır  5 dakika kaynatılarak haşlanır.
Ayvalar haşlandıktan sonra ayva çekirdekleri renk vermesi için içine atılır toz şeker katılır ve karıştırılarak eritilir. Şeker eridikten sonra koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
Reçel kıvamını alınca 2 çorba kaşığı limon suyu katılır ve karışımın her tarafına yayılması sağlanır. Bir taşım kaynatılıp ateşten indirilir.

Reçel  soğuyana  kadar kapak kapatılmaz. Soğuyan reçel cam kavanozlarda serin yerde muhafaza edilir. Afiyet olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ciğer Tava Unsuz