Ihlamur un faydaları saymakla bitmiyor

Resim
Ihlamur   ·          Öksürüğe iyi gelir ·          Gribe ve nezleye iyi gelir ·          İshal tedavisinde kullanılır ·          Kan basıncını düşürür ·          Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır ·          Damar sertliğine karşı kullanılır ·          Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar ·          Kas spazmlarını giderir ·          Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır ·          Boğaz ağrısını alır ·          Hazımsızlığa iyi gelir ·          Çarpıntıyı giderir ·          Toksinlerin atılmasına yardımcı olur Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır? Ihlamur çayı hazırlarken bardak başına bir çay kaşığı tepeleme kurutulmuş ıhlamur ölçüsünü kullanabilirsiniz. Ihlamuru suyla birlikte kaynatmayın. Önce suyu kaynatın ve önceden ıhlamur koyduğunuz demliğe kaynamış suyu boşaltıp ağzını kapatın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Yemeklerden sonra günde 3 kere ıhlamur çayı içebilirsiniz.

ARAP TAVASI


MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr. kıyma
  • 6 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 15 diş sarımsak
HAZIRLAMA

Kıymayı ve tereyağını tencereye koyup karıştırın. Kıyma suyunu çekince zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edin. Tuz, karabiber atıp kıymayı kavurun. Kavrulan kıymayı ısıya dayanıklı cam kaba alın. Üzerine küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin. Yeşilbiberleri de halka şeklinde doğrayın. Sarımsakları ilave edin ve hepsini karıştırıp yayın. 175 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ciğer Tava Unsuz

Çubuk Kebabı

Omlet