Ihlamur un faydaları saymakla bitmiyor

Resim
Ihlamur   ·          Öksürüğe iyi gelir ·          Gribe ve nezleye iyi gelir ·          İshal tedavisinde kullanılır ·          Kan basıncını düşürür ·          Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır ·          Damar sertliğine karşı kullanılır ·          Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar ·          Kas spazmlarını giderir ·          Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır ·          Boğaz ağrısını alır ·          Hazımsızlığa iyi gelir ·          Çarpıntıyı giderir ·          Toksinlerin atılmasına yardımcı olur Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır? Ihlamur çayı hazırlarken bardak başına bir çay kaşığı tepeleme kurutulmuş ıhlamur ölçüsünü kullanabilirsiniz. Ihlamuru suyla birlikte kaynatmayın. Önce suyu kaynatın ve önceden ıhlamur koyduğunuz demliğe kaynamış suyu boşaltıp ağzını kapatın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Yemeklerden sonra günde 3 kere ıhlamur çayı içebilirsiniz.

Omlet

 Omlet




Merhabalar Sevgili Arkadaşlar
Bugün kahvaltıya mantarlı omlet yaptım ,çok  lezzetli oldu sizlerle paylaşmak istedim.


Malzemeler🤗

  • 2 adet yumurta (büyük boy)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • tuz ve karabiber
  • ince doğranmış 7,8 adet mantar
  • 4 ince dilimlenmiş kaşar peynir
Yapılışı:
  1. Çukur bir yemek tabağında yumurta, tuz ve karabiberi çatal yardımıyla çırpın.
  2. Tavaya tereyağını alın ve orta ateşte eritin. Tavayı hafifçe sağa sola eğin ve tüm yüzeyin yağlanmasını sağlayın.
  3. Çırptığınız yumurta karışımını tavaya boşaltın ve tavanın yüzeyine eşit yayılmasını sağlayın.
  4. Bir spatula yardımıyla 30 saniye kadar pişip hafifçe kıvam almaya başlayan omletin kenarlarını tavadan ayırın ve tavayı sallayın.
  5. Omletin tam olarak pişmeden  bir yarısına mantarları ve kaşar peynirini koyun. Spatula yardımıyla omleti serptiğiniz bölüm üzerine katlayıp 2 dakika daha pişmediniz sağlayıp Aservis tabağına alın ve servis yapın. Afiyet olsun



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ciğer Tava Unsuz

Çubuk Kebabı