25 Mart 2016 Cuma

Kokereç Keyfi

MALZEMELER


  • 1 paket kokoreç (2 kişilik)
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Tuz


HAZIRLAMA

Büyük marketlerde bulabileceğiniz rulo kokoreçi, yarım parmak kalınlığında doğrayın. Teflon tavanızın  altını yakın ve tavanın ısınmasını sağlayın. Doğramış olduğunuz kokoreci tavaya atın rengi dönene kadar karıştırın ( yaklaşık 4 dakika ) ve yağını dökün 1 dakika daha tavada çevirin ve tavanın altını kapatın. Üzerine pul biber, kekik ve tuzu atın. İster lavaş ile isterseniz ekmek arası. Afiyet olsun

ARNAVUT CİĞERİ

MALZEME


  • 1 koyun ciğeri
  • yarım su bardağı un
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı acı kırmızı biber
  • tuz
  • 2 baş soğan
  • yarım demet maydanoz

YAPILIŞI

Karaciğerin ince zarı soyulur, sinirli kısımları çıkarılır ve fındık büyüklüğünde doğranır, bir kaseye konur ve kırmızı biber serpilerek iyice karıştırılır. yarım saat dinlendirilir ve una bulanır. üzerindeki fazla un bir elek yardımıyla alınır. Zeytinyağı bir tavada kızdırılır ve birer avuç ciğer kızgın yağa atılarak 1 dakika pişmesi sağlanarak , fazla yağının alınması için havlu kağıda alınır, daha sonra servis tabağına alınarak tuz serpilir. Tavadaki yağın üçte biri alınır ve kırmızı acı biber karıştırılarak ciğerin üzerine dökülür. Bu arada, yarım ay biçiminde ve ince doğranmış soğanlar tuzla ovularak yıkanır ve suyu süzülür, ince doğranmış maydanozla karıştırılarak servis tabağının yanına konur. Afiyet olsun

24 Mart 2016 Perşembe

Rus Salatası


karnıyarık nasıl yapılır


Ciğer Tava Unsuz

MALZEME


  • 1 koyun ciğeri
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 bardak zeytinyağı
  • Tuz


YAPILIŞI

Ciğerin zarı dikkatlice soyulur. Sonra yarım parmak eninde uzun parçalar şeklinde doğranır. Bol suyla yıkandıktan sonra büyük delikli süzgece konur.

1 Bardak zeytinyağı tavaya konur ve kızdırılır. Süzülmüş ciğer 3,4 parça olarak tavaya atılır, 1 dakika tutulup kevgirle servis tabağına alınır. Bütün ciğerlerin kızartılması bitince üzerine tuz ve kimyon serpilir. İsteğe göre kekik ve kırmızı pul biber de atılabilir. Afiyet olsun

23 Mart 2016 Çarşamba

Çubuk Kebabı

MALZEMELER


  • 500 gr. Kuzu Kuşbaşı
  • 4 adet patates
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet kutu soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
SOS İÇİN

  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşilbiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
YAPILIŞI

Kuşbaşı eti, patlıcanı, patatesi doğrayın, soğanı 4'e bölüp cam kaba koyun. Karabiber tuz atıp karıştırın. Çöp şişlere et, patlıcan, patates ve soğanı sırasıyla dizip kızgın yağda kızartın. Tencerede kalan ya salçayı, döğülmüş sarımsak ve sıvı yağ koyup karıştırın. Nar ekşisi, kekik, doğranmış domates, yeşil biber ekleyip çöp şişleri tekrar tencereye yerleştirin. Üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup kısık ateşte 35 Dakika pişirin. Lavaş ekmeğinin üstüne çöp şişleri sosuyla birlikte koyun.Afiyet olsun.

22 Mart 2016 Salı

BELEN TAVASI

MALZEME


  • 1kg kuzu kuşbaşı
  • 6 adet domates
  • 6  adet yeşilbiber
  • 30 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz
HAZIRLAMA

Tencereye tereyağını ve kuşbaşı etleri atın,  suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Halka şeklinde doğranmış yeşilbiberleri ilave edip  kavurun. İçine küp şeklinde doğranmış domatesleri, sarımsakları, kırmızı biberi ve  karabiberi atıp karıştırın. 20 dakika pişirin ve servis yapın. Afiyet olsun


CABA GÜVECİ

MALZEMELER


  • 500 gr. kuzu kuşbaşı
  • 8 diş sarımsak
  • 4 adet taze sarımsak sapı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
HAZIRLAMA


Eti yıkayıp süzün. Toprak tavaya koyun, tereyağı ilave edip kapağı kapatın. Kısık ateşte et suyunu çekene kadar pişirin. Üstüne doğranmış taze sarımsak sapı, 8 diş sarımsak, karabiber ve tuz koyun. Kapağı kapatın. 20 dakika pişmesini sağlayın. Afiyet olsun.

21 Mart 2016 Pazartesi

ARAP TAVASI


MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr. kıyma
  • 6 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 15 diş sarımsak
HAZIRLAMA

Kıymayı ve tereyağını tencereye koyup karıştırın. Kıyma suyunu çekince zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edin. Tuz, karabiber atıp kıymayı kavurun. Kavrulan kıymayı ısıya dayanıklı cam kaba alın. Üzerine küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin. Yeşilbiberleri de halka şeklinde doğrayın. Sarımsakları ilave edin ve hepsini karıştırıp yayın. 175 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Biryan - Etli Pilav

BİRYAN


MALZEME

·         Yarım kilo iri doğranmış dana eti
·         2 adet kuru soğan
·         1 su bardağı pirinç
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         Karabiber
·         Tuz


HAZIRLAMA


Pirinci yıkayıp, ılık suda bekletin. Tencerede ince kıyılmış soğanla birlikte eti kavurun.et suyunu bırakıp çekince karabiber, tuz, ve 3 bardak su ilave edin. Et pişince önce suyu süzülmüş pirinci borcama  yayın. Üstüne eti boca edin. Pirincin etle karışmasını sağladıktan sonra 150 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Tereyağını ve zeytinyağını  kızdırın, pilavın üstüne döküp servis yapın.  Afiyet olsun.

GÜVEÇTE PATLICAN

GÜVEÇ-PATLICANLI MEFTUNE

8 kişilik
Hazırlama süresi :  20 dakika
Pişirme süresi :  90 dakika

Malzemeler
·         500gr kuzu kuşbaşı
·         8 adet patlıcan
·         6 adet domates
·         6 adet yeşilbiber
·         2 adet kırmızıbiber
·         20 adet sarımsak
·         2 adet kuru soğan
·         2 yemek kaşığı  tereyağı
·         Karabiber
·         Tuz


Hazırlama

           Patlıcanları çizgili olarak soyup parmak şeklinde doğrayın. Bol tuzlu suda bekletin. Bir kabın içinde etleri, halka şeklinde doğranmış soğanları, tuzu, karabiberi iyice karıştırın. Üzerine kabukları soyulmuş domatesleri, çekirdekleri  alınmış yeşil ve kırmızıbiberi doğrayın. 20 diş sarımsağı ilave edin. Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın ve diğer malzemelerin içine karıştırın. Tüm malzemeyi toprak güvece yerleştirin. Üzerine tereyağı veya  4 kaşık zeytinyağı atıp, güvecin kapağını kapatmadan pişirme kağıdı ile iyice sarin ve kapağı kapatın. Çok kısık ateşte 90 dakika pişirin. Sofraya getirirken toprak güveci büyükçe bir servis tabağına ters çevirip servis yapın.  Afiyet olsun.

Patlı

20 Mart 2016 Pazar

Ayva Reçeli

MALZEME



        4 adet orta boy ayva ( 1 kg)
·         1 kg   toz şeker
·         4 Bardak su
·         Yarım limon suyu



YAPILIŞI

Ayvalar kabukları soyulduktan sonra, kalın delikli rendeyle veya robot yardımıyla rendelenir. Rendelenmiş ayvalar 4 bardak suya atılır  5 dakika kaynatılarak haşlanır.
Ayvalar haşlandıktan sonra ayva çekirdekleri renk vermesi için içine atılır toz şeker katılır ve karıştırılarak eritilir. Şeker eridikten sonra koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
Reçel kıvamını alınca 2 çorba kaşığı limon suyu katılır ve karışımın her tarafına yayılması sağlanır. Bir taşım kaynatılıp ateşten indirilir.

Reçel  soğuyana  kadar kapak kapatılmaz. Soğuyan reçel cam kavanozlarda serin yerde muhafaza edilir. Afiyet olsun

Et sosu2


Malzemeler


  2 adet soğan
  1 tatlı kaşığı hardal
  1 yemek kaşığı sirke
  Tuz
  Karabiber


Hazırlama

Rendelenmiş soğanları, hardalı, sirkeyi, tuzu ve karabiberi karıştırın.
Etleri en az bir saat sosun içinde bekletelim. Hazırladığınız bu sos biftek, bonfile gibi büyük parça dana Et'leri için uygundur. Afiyet olsun



Et Sosu


Malzemeler


  • 2  adet soğan
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığıkırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber


Hazırlama


Soğanları ufak zar şeklinde doğrayın. Soğan, Sirke, zeytinyağ, kırmızı biber, tuz ve karabiberi İyice karıştırın. Etleri bu sosa yatırıp bir süre bekletin. Hazırladığınız sos, Kuzu kuşbaşı için idealdir.

19 Mart 2016 Cumartesi

PEYNİRLİ MAYALI POĞAÇA

PEYNİRLİ MAYALI POĞAÇA

Malzemesi


·         1 su bardağı eritilmiş margarin
·         ½  su badağı sıvıyağ
·         20 gr yaş maya
·         1 su bardağı yoğurt
·         1 yumurta akı
·         ½ su bardağı ılık su
·         4.5 su bardağı un

İç   Malzemesi

·         250 gr beyaz peynir
·         Yarım demet  dereotu
·         5,6 dal maydanoz

Üzeri için

·         1 yumurta sarısı
·         2 çorba kaşığı susam veya çörek otu

YAPILIŞI

1.     Mayayı yarım su bardağı ılık suda eritin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Mayalı su, yoğurt, yumurta akı, sıvıyağ ve eritilmiş margarini ilave edip karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp kabarıncaya kadar ılık ortamda 25-30 dakika kadar bekletin.
2.     Peyniri ufalayın. Dereotu ve maydanozu yıkayıp kıyın. Peynirle karıştırın. Hazırladığınız hamuru unlanmış zemine alıp oklava ile bir parmak kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesin. Ortasına peynirli malzemeden yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını çatalın ucuyla bastırın.
3.     Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve susam veya çörek otunu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

18 Mart 2016 Cuma

Omlet

 Omlet




Merhabalar Sevgili Arkadaşlar
Bugün kahvaltıya mantarlı omlet yaptım ,çok  lezzetli oldu sizlerle paylaşmak istedim.


Malzemeler🤗

  • 2 adet yumurta (büyük boy)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • tuz ve karabiber
  • ince doğranmış 7,8 adet mantar
  • 4 ince dilimlenmiş kaşar peynir
Yapılışı:
  1. Çukur bir yemek tabağında yumurta, tuz ve karabiberi çatal yardımıyla çırpın.
  2. Tavaya tereyağını alın ve orta ateşte eritin. Tavayı hafifçe sağa sola eğin ve tüm yüzeyin yağlanmasını sağlayın.
  3. Çırptığınız yumurta karışımını tavaya boşaltın ve tavanın yüzeyine eşit yayılmasını sağlayın.
  4. Bir spatula yardımıyla 30 saniye kadar pişip hafifçe kıvam almaya başlayan omletin kenarlarını tavadan ayırın ve tavayı sallayın.
  5. Omletin tam olarak pişmeden  bir yarısına mantarları ve kaşar peynirini koyun. Spatula yardımıyla omleti serptiğiniz bölüm üzerine katlayıp 2 dakika daha pişmediniz sağlayıp Aservis tabağına alın ve servis yapın. Afiyet olsun